NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 1 Answers 2022

NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 1 Answers 2022:- In this article, We have provided the Answers. We urge students to do their Assignments on their own.

What is Entrepreneurship Essentials?

With the increased availability of data from varied sources there has been increasing attention paid to the various data driven disciplines such as analytics and machine learning. In this course we intend to introduce some of the basic concepts of machine learning from a mathematically well motivated perspective. We will cover the different learning paradigms and some of the more popular algorithms and architectures used in each of these paradigms.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Below you can find the answers for NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 1

NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 1 Answers:-

Q1. Which of the following statements is INCORRECT?

Answer:- c

Q2. Which of the following options is NOT right about Corporate Entrepreneurship?

Answer:- c

Q3. i. Full empowerment to act like an entrepreneur without a major part of the risks.
ii. Freedom to experiment within a large organization.
iii. Autonomy: you are the independent driver
iv. All resources (except talent) are provided by the company.
v. You reap the benefit of your creative talent. The sky is the limit.

Answer:- c

Q4. “We shall persistently strive to innovate to emerge and remain as the most preferred company by increasing the number of our customers.”

(A) Best subset selection can be computationally more expensive than forward selection
(B) Forward selection and backward selection always lead to the same result 
(C) Best subset selection can be computationally less expensive than backward selection
(D) Best subset selection and forward selection are computationally equally expensive

(E)Both (b) and (d)

Answer:- a

Q5. Which of the following is not part of the core values of a company?

(A) No. Doing so will result in the wrong γ matrix. and hence, the wrong βi ’s.

(B) Yes. Since zj−1 is orthogonal to zjllj1, the multiple regression in each iteration is essentially a univariate regression on each of the previous residuals. Since the regression coefficients for the previous residuals don’t change over iterations, we can re-use the coefficients for further iterations.

Answer:- c

Q6. What does effective communication mean?

Answer:- b

Q7. Which of the following is the most compelling motivation for one to become an entrepreneur?

Answer:- a

Q8. Which of the following is not part of the entrepreneurial qualities based on whatever has been discussed in the lecture?

Answer:- c

Q9. Which of the following is NOT recognized as a misconception or myth about entrepreneurship?

Answer:- c

Q10. Which of the following statements is most appropriate?

Answer:- b

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 1 Answers 2022:- In this article, We have provided the Answers. We urge students to do their Assignments on their own.

Leave a Comment