NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 2 Answers 2022

NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 2 Answers:- In this article, We have provided the Answers. We urge students to do their Assignments on their own.

What is Entrepreneurship Essentials?

With the increased availability of data from varied sources there has been increasing attention paid to the various data-driven disciplines such as analytics and machine learning. In this course we intend to introduce some of the basic concepts of machine learning from a mathematically well-motivated perspective. We will cover the different learning paradigms and some of the more popular algorithms and architectures used in each of these paradigms.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Below you can find the answers for NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 2

NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 2 Answers:-

Q1. Which of the following CAN be concluded from the story of Dhirubhai Ambani? (Rely on the information disseminated in the lecture)

Answers:- b

Q2. Which of the following represents the correct five forces of competition as espoused by Porter?

Answers:- b

Q3. Which of the following does not directly add any competitive advantage? In other words, out of the following, which will not help gain a competitive advantage?

Answers:- d

Q4. John C Maxwell said “Fail early, fail often, but always fail forward”. What did he mean by the construct ‘fail forward’?

Answers:- b

Q5. John C Maxwell said “Fail early, fail often, but always fail forward”. What did he mean by the construct ‘fail often’, particularly, which of the following is the closest to that?

Answers:- c

Q6. Which of the following is the cause for the maximum percentage of startups failure?

Answers:- b

Q7. What Irridium should have done before launching full commercial operation? Choose the most impactful option.

Answers:- d

Q8. Which of the following will contribute the most to creating an entry barrier?

Answers:- a

Q9. Two co-founders, A and B, have started a new venture with 50:50 ownerships. Both A and B have invested 2,00,000 each. Whereas, A has personal wealth of ₹10,00,000, B has personal wealth of ₹5,00,000. Suppose at one point in time, the company has a loan outstanding of ₹25,00,000 and it becomes bankrupt. The value of all the assets of the company is ₹10,00,000. How much the two co-founders will have to pay to the bank after selling all the assets of the company for Rs. 10,00,000 in case the venture is a PRIVATE LIMITED COMPANY.

Answers:- d

Q10.Two co-founders, A and B, have started a new venture with 50:50 ownerships. Both A and B have invested 2,00,000 each. Whereas, A has personal wealth of ₹10,00,000, B has personal wealth of ₹5,00,000. Suppose at one point in time, the company has a loan outstanding of ₹25,00,000 and it becomes bankrupt. The value of all the assets of the company is ₹10,00,000. How much the two co-founders will have to pay to the bank after selling all the assets of the company for Rs. 10,00,000 in case the venture is a PARTNERSHIP FIRM.

Answers:- b

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

NPTEL Entrepreneurship Essentials Assignment 2 Answers:- In this article, We have provided the Answers. We urge students to do their Assignments on their own.

Leave a Comment